Torcik hiszpański

Wskazówki pieczenia:

Składniki:

    ciasto
  • jajko - 3 sztuki
  • cukier - 1 szklanka
  • mąka - 5 łyżek
  • kakao - 2 łyżki
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • ocet - 3 szczypty
  • krem
  • cukier puder - 0.75 szklanek
  • żółtko - 3 sztuki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • kakao - 2 łyżki
  • galaretka agrestowa - 1 opakowanie
  • mandarynki - 1 puszka

Sposób przygotowania:

  1. Ciasto: Jaja ubić z cukrem.
  2. Dodać pozostałe składniki.
  3. Piec.
  4. Krem: Ubić na puch Kasię, dodać cukier, żółtka i kakao.
  5. Następnie wlewać małymi porcjami gęstniejącą galaretkę rozpuszczoną w połowie wody z przepisu.
  6. Ciasto przełożyć masą i mandarynkami.