Torcik hiszpański

1


Średnie


15 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
jajko3 sztuki
cukier1 szklanka
mąka5 łyżek
kakao2 łyżki
proszek do pieczenia1 łyżeczka
ocet3 szczypty
Krem:
cukier puder0.75 szklanek
żółtko3 sztuki
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
kakao2 łyżki
galaretka agrestowa1 opakowanie
mandarynki1 puszka
Przygotowanie
Krok 1
Ciasto: Jaja ubić z cukrem.
Krok 2
Dodać pozostałe składniki.
Krok 3
Piec.
Krok 4
Krem: Ubić na puch Kasię, dodać cukier, żółtka i kakao.
Krok 5
Następnie wlewać małymi porcjami gęstniejącą galaretkę rozpuszczoną w połowie wody z przepisu.
Krok 6
Ciasto przełożyć masą i mandarynkami.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl