Przygotowanie |
Krok 1 |
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. |
Krok 2 |
Dodać żółtka i jeszcze ubijać. |
Krok 3 |
Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia. |
Krok 4 |
Delikatnie wymieszać. |
Krok 5 |
Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej blachy o wymiarach 25 na 36 cm i piec około 25 minut w temperaturze 170 °C. |
Krok 6 |
Ostudzić i nasączyć przegotowaną wodą wymieszaną z aromatem waniliowym. |
Krok 7 |
Obrane i opłukane jabłka pokroić w kostkę. |
Krok 8 |
Przełożyć do garnka, dodać cukier i smażyć pod przykryciem. |
Krok 9 |
Pod koniec dodać sypką galaretkę cytrynową i dokładnie wymieszać. |
Krok 10 |
Ostudzić, a następnie wyłożyć na biszkopt. |
Krok 11 |
Schłodzoną śmietanę ubić mikserem. |
Krok 12 |
Pod koniec ubijania dodać cukier waniliowy i bitą śmietanę w proszku. |
Krok 13 |
Chwilę ubijać. |
Krok 14 |
Następnie wyłożyć na masę jabłkową. |
Krok 15 |
Udekorować cynamonem, kawą i kakao w tzw. pasy lub dowolnie. |
Krok 16 |
Schłodzić w lodówce. |