| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. |
| Krok 2 |
| Dodać żółtka i jeszcze ubijać. |
| Krok 3 |
| Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia. |
| Krok 4 |
| Delikatnie wymieszać. |
| Krok 5 |
| Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej blachy o wymiarach 25 na 36 cm i piec około 25 minut w temperaturze 170 °C. |
| Krok 6 |
| Ostudzić i nasączyć przegotowaną wodą wymieszaną z aromatem waniliowym. |
| Krok 7 |
| Obrane i opłukane jabłka pokroić w kostkę. |
| Krok 8 |
| Przełożyć do garnka, dodać cukier i smażyć pod przykryciem. |
| Krok 9 |
| Pod koniec dodać sypką galaretkę cytrynową i dokładnie wymieszać. |
| Krok 10 |
| Ostudzić, a następnie wyłożyć na biszkopt. |
| Krok 11 |
| Schłodzoną śmietanę ubić mikserem. |
| Krok 12 |
| Pod koniec ubijania dodać cukier waniliowy i bitą śmietanę w proszku. |
| Krok 13 |
| Chwilę ubijać. |
| Krok 14 |
| Następnie wyłożyć na masę jabłkową. |
| Krok 15 |
| Udekorować cynamonem, kawą i kakao w tzw. pasy lub dowolnie. |
| Krok 16 |
| Schłodzić w lodówce. |