| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kasię rozpuść w rondelku. Herbatniki pokrusz tłuczkiem. Trzy łyżki herbatników odłóż do dekoracji, resztę wymieszaj z rozpuszczoną Kasią. |
| Krok 2 |
| Tortownicę o średnicy 21 cm wyłóż papierem do pieczenia, następnie przełóż do niej masę herbatnikową i dociśnij łyżką. |
| Krok 3 |
| Żelatynę zalej 1/3 szklanki zimnej wody i odstaw. Gdy napęcznieje 1/4 żelatyny odłóż, resztę podgrzej, aby się rozpuściła. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i włóż do rondla. |
| Krok 4 |
| Jabłka gotuj pod przykryciem, aż się uprażą. Następnie zdejmij je z ognia, dodaj cukier i żelatynę. Wymieszaj składniki i wystudź. |
| Krok 5 |
| Masę jabłkową wyłóż na herbatnikowy spód w tortownicy i odstaw do lodówki. |
| Krok 6 |
| Pozostałą żelatynę rozpuść w kąpieli wodnej z łyżką gorącej wody. Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem i wymieszaj z żelatyną. Gotową masę śmietanową wyłóż na jabłka w tortownicy i ponownie odstaw do lodówki. Przed podaniem udekoruj pozostałymi herbatnikami. |