Torcik kawowy Madzi
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • 170 C °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 20 dekagramów
  • jajko - 4 sztuki
  • serek Danio waniliowy - 56 dekagramów
  • mleko w proszku - 2 szklanki
  • żelatyna - 3 łyżki
  • kawa rozpuszczalna - 2 łyżki
  • biszkopty - 25 dekagramów
  • czekolada mleczna - 2 opakowania

Sposób przygotowania:

  1. Miękką Kasię utrzeć z cukrem, dodać żółtka (jajka sparzyć wrzątkiem), serek i mleko w proszku.
  2. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody, dodać do masy intensywnie miksując. Dwa białka ubić na sztywno i połączyć z masą.
  3. Biszkopty maczać w 1 szklance wystudzonej kawy, nasączone wyłożyć na dno tortownicy (śr. 24 cm), wylać masę, przykryć znów nasączonymi biszkoptami.
  4. Wstawić na chwilę do lodówki. W tym czasie czekolady rozpuścić w 4 łyżkach ciepłego mleka, dodać łyżkę Kasi. Polewą polać ciasto i ponownie wstawić do lodówki. Smacznego!