Przygotowanie |
Krok 1 |
Jajka utrzyj dokładnie z cukrem, dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto wylej do wysmarowanej Kasią i posypanej mąką formy w kształcie serca. Piecz w 180 st. C około 30 minut. |
Krok 2 |
Upieczony biszkopt wyjmij z formy do góry dnem, a gdy ostygnie przekrój na dwa blaty. Galaretkę rozpuść w szklance gorącej wody i odstaw do stężenia. |
Krok 3 |
Szklankę mleka zagotuj z cukrem. Do pozostałego mleka dodaj przesianą mąkę. Dokładnie wymieszaj i wlej do gotującego się mleka. Chwilę pogotuj. Gdy masa zgęstnieje odstaw do wystygnięcia. |
Krok 4 |
Miękką Kasię zmiksuj i dodawaj do niej po trochę, ciągle miksując, zimny krem. Wiórki kokosowe upraż na złoto na suchej patelni. Przestudź. Połowę kremu połącz z połową wiórków. |
Krok 5 |
Powstałym kremem przełóż blaty biszkoptu i posmaruj boki ciasta. Pozostałym kremem bez wiórków posmaruj wierzch ciasta i za pomocą szprycy zrób ozdobny rant. Resztą wiórków obsyp boki torciku. |
Krok 6 |
Przygotowaną wcześniej galaretkę posiekaj nożem i posyp nią wierzch serca. Rozpuszczoną w kąpieli wodnej polewą zrób na pergaminie napis i gdy zastygnie przełóż na galaretkę. Przed podaniem posyp torcik posypką. |