Torcik krakersowy

5


Średnie


30 min.


1 os.

Składniki
krakersy3 opakowania
czekolada0.5 opakowań
rum (opcjonalnie)0.5 szklanek
Masa 1:
mleko2.5 szklanki
budyń waniliowy2 opakowania
cukier5 łyżek
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
Masa 2:
krem krówka1 opakowanie
Masa 3:
śmietanka kremówka 36%750 mililitrów
cukier puder2 łyżki
smietana fix3 opakowania
Przygotowanie
Krok 1
Na dnie blaszki (ok. 30x20 cm) ułożyć warstwę krakersów. Skropić obficie rumem.
Krok 2
Masa 1: na mleku ugotować budyń, dodać cukier, jak ostygnie utrzeć z Kasią. Wyłożyć na krakersy, a następnie masę budyniową przykryć drugą warstwą krakersów i również skropić rumem.
Krok 3
Następnie na krakersy wyłożyć masę 2 karmelową, jest dosyć gęsta, więc proponuję wykładać małymi porcjami i na koniec równomiernie rozsmarować. Karmel również przykryć warstwą krakerów, które trzeba skropić rumem.
Krok 4
Masa 3: Śmietankę wymieszać z cukrem, ubić, dodać śmietan-fixy, jak już będzie super sztywna wyłożyć na ostatnią warstwę krakersów, posypać startą czekoladą, włożyć do lodówki na dobę.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl