Przygotowanie |
Krok 1 |
Na dnie blaszki (ok. 30x20 cm) ułożyć warstwę krakersów. Skropić obficie rumem. |
Krok 2 |
Masa 1: na mleku ugotować budyń, dodać cukier, jak ostygnie utrzeć z Kasią. Wyłożyć na krakersy, a następnie masę budyniową przykryć drugą warstwą krakersów i również skropić rumem. |
Krok 3 |
Następnie na krakersy wyłożyć masę 2 karmelową, jest dosyć gęsta, więc proponuję wykładać małymi porcjami i na koniec równomiernie rozsmarować. Karmel również przykryć warstwą krakerów, które trzeba skropić rumem. |
Krok 4 |
Masa 3: Śmietankę wymieszać z cukrem, ubić, dodać śmietan-fixy, jak już będzie super sztywna wyłożyć na ostatnią warstwę krakersów, posypać startą czekoladą, włożyć do lodówki na dobę. |