Torcik krakersowy
  • 30 minut
  • Średnie

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • nie wymaga pieczenia °C

Składniki:

  • krakersy - 3 opakowania
  • czekolada - 0.5 opakowań
  • rum (opcjonalnie) - 0.5 szklanek
  • masa 1
  • mleko - 2.5 szklanki
  • budyń waniliowy - 2 opakowania
  • cukier - 5 łyżek
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • masa 2
  • krem krówka - 1 opakowanie
  • masa 3
  • śmietanka kremówka 36% - 750 mililitrów
  • cukier puder - 2 łyżki
  • smietana fix - 3 opakowania

Sposób przygotowania:

  1. Na dnie blaszki (ok. 30x20 cm) ułożyć warstwę krakersów. Skropić obficie rumem.
  2. Masa 1: na mleku ugotować budyń, dodać cukier, jak ostygnie utrzeć z Kasią. Wyłożyć na krakersy, a następnie masę budyniową przykryć drugą warstwą krakersów i również skropić rumem.
  3. Następnie na krakersy wyłożyć masę 2 karmelową, jest dosyć gęsta, więc proponuję wykładać małymi porcjami i na koniec równomiernie rozsmarować. Karmel również przykryć warstwą krakerów, które trzeba skropić rumem.
  4. Masa 3: Śmietankę wymieszać z cukrem, ubić, dodać śmietan-fixy, jak już będzie super sztywna wyłożyć na ostatnią warstwę krakersów, posypać startą czekoladą, włożyć do lodówki na dobę.