| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| żółtka utrzeć z cukrem. |
| Krok 2 |
| przesiać 2 rodzaje mąki z proszkiem do pieczenia i kakao- dodać do utartych żółtek. |
| Krok 3 |
| utrzeć wszystko razem.na koniec dodać ubite na sztywno białka. |
| Krok 4 |
| wylać ciasto do tortownicy piec 25 min. w tem. 190 st. |
| Krok 5 |
| po upieczeniu wystudzić ciasto i podzielić na 3 części. |
| Krok 6 |
| krem:z mleka i budyniu ugotuj gesty budyn, ostudz. miekką margarynę utrzyj z pozostałym cukrem dodajac po łyżce zimnego budyniu. powstałym kremem przelóz placki biszkoptowe. na jednej warstwie kremu rozsmaruj dżem.polewę stop. polej ciasto i rozsmaruj na całej powierzchni ciasta. udekoruj wg uznania. np. udekorować na przemian wiśniami z dżemu i różyczkami z kremu. |