Przygotowanie |
Krok 1 |
żółtka utrzeć z cukrem. |
Krok 2 |
przesiać 2 rodzaje mąki z proszkiem do pieczenia i kakao- dodać do utartych żółtek. |
Krok 3 |
utrzeć wszystko razem.na koniec dodać ubite na sztywno białka. |
Krok 4 |
wylać ciasto do tortownicy piec 25 min. w tem. 190 st. |
Krok 5 |
po upieczeniu wystudzić ciasto i podzielić na 3 części. |
Krok 6 |
krem:z mleka i budyniu ugotuj gesty budyn, ostudz. miekką margarynę utrzyj z pozostałym cukrem dodajac po łyżce zimnego budyniu. powstałym kremem przelóz placki biszkoptowe. na jednej warstwie kremu rozsmaruj dżem.polewę stop. polej ciasto i rozsmaruj na całej powierzchni ciasta. udekoruj wg uznania. np. udekorować na przemian wiśniami z dżemu i różyczkami z kremu. |