| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Żółtka utrzeć z cukrem. | 
| Krok 2 | 
| Białka ubić z cukrem waniliowym na sztywną pianę. | 
| Krok 3 | 
| Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wymieszać z żółtkami, połączyć z ubitymi białkami. | 
| Krok 4 | 
| Ciasto nałożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. | 
| Krok 5 | 
| Piec 15 min w temp. 200ºC. Wystudzić. | 
| Krok 6 | 
| Mandarynki osączyć z syropu i ułożyć na cieście (20 cząstek odłożyć). | 
| Krok 7 | 
| Proszek budyniowy wymieszać ze szklanką syropu. | 
| Krok 8 | 
| Sok pomarańczowy podgrzać z pozostałym syropem. | 
| Krok 9 | 
| Mieszając wlać rozpuszczony budyń i zagotować. | 
| Krok 10 | 
| Kremem budyniowym przykryć mandarynki, wyrównać. | 
| Krok 11 | 
| Ciasto wstawić na godzinę do lodówki. | 
| Krok 12 | 
| Schłodzoną kremówkę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixem. | 
| Krok 13 | 
| Bitą śmietanę rozsmarować na kremie budyniowym. | 
| Krok 14 | 
| Na wierzchu ułożyć szachownicę z herbatników z czekoladą i bez. | 
| Krok 15 | 
| Pokroić, udekorować odłożonymi mandarynkami. |