Przygotowanie |
Krok 1 |
Żółtka utrzeć z cukrem. |
Krok 2 |
Białka ubić z cukrem waniliowym na sztywną pianę. |
Krok 3 |
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wymieszać z żółtkami, połączyć z ubitymi białkami. |
Krok 4 |
Ciasto nałożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. |
Krok 5 |
Piec 15 min w temp. 200ºC. Wystudzić. |
Krok 6 |
Mandarynki osączyć z syropu i ułożyć na cieście (20 cząstek odłożyć). |
Krok 7 |
Proszek budyniowy wymieszać ze szklanką syropu. |
Krok 8 |
Sok pomarańczowy podgrzać z pozostałym syropem. |
Krok 9 |
Mieszając wlać rozpuszczony budyń i zagotować. |
Krok 10 |
Kremem budyniowym przykryć mandarynki, wyrównać. |
Krok 11 |
Ciasto wstawić na godzinę do lodówki. |
Krok 12 |
Schłodzoną kremówkę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixem. |
Krok 13 |
Bitą śmietanę rozsmarować na kremie budyniowym. |
Krok 14 |
Na wierzchu ułożyć szachownicę z herbatników z czekoladą i bez. |
Krok 15 |
Pokroić, udekorować odłożonymi mandarynkami. |