Przygotowanie |
Krok 1 |
Oddzielić białka od żółtek i żółtka utrzeć z cukrem na gładką, białą masę. |
Krok 2 |
Dodać zmielone drobno orzechy, przesianą przez gęste sito bułkę tartą, kakao i kawę. |
Krok 3 |
Białka ubić na sztywna pianę i delikatnie wymieszać z przygotowaną masą. |
Krok 4 |
Wylać na wysmarowaną Kasią tortownicę i piec przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. |
Krok 5 |
Kasię utrzeć z cukrem, dodać żółtka, spirytus, kawę i rum. Dokładnie wymieszać. |
Krok 6 |
Ciasto wystudzić, ostrym nożem o długim ostrzu przekroić na trzy tej samej wielkości krążki. |
Krok 7 |
Na jeden z nich nałożyć ok. 1/3 kremu i rozsmarować. Przykryć drugim i nałożyć kolejną część kremu. Nałożyć ostatni krążek i całość oblać czekoladą, dekorując kremem. |