| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Oddzielić białka od żółtek i żółtka utrzeć z cukrem na gładką, białą masę. |
| Krok 2 |
| Dodać zmielone drobno orzechy, przesianą przez gęste sito bułkę tartą, kakao i kawę. |
| Krok 3 |
| Białka ubić na sztywna pianę i delikatnie wymieszać z przygotowaną masą. |
| Krok 4 |
| Wylać na wysmarowaną Kasią tortownicę i piec przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. |
| Krok 5 |
| Kasię utrzeć z cukrem, dodać żółtka, spirytus, kawę i rum. Dokładnie wymieszać. |
| Krok 6 |
| Ciasto wystudzić, ostrym nożem o długim ostrzu przekroić na trzy tej samej wielkości krążki. |
| Krok 7 |
| Na jeden z nich nałożyć ok. 1/3 kremu i rozsmarować. Przykryć drugim i nałożyć kolejną część kremu. Nałożyć ostatni krążek i całość oblać czekoladą, dekorując kremem. |