| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Z jajek i cukru zmiksować kogel-mogel, dodawać po trosze mąkę z proszkiem i kakao. |
| Krok 2 |
| Ubić na puch, przelać do dużej formy, upiec 25 min. w 180 stopniach C. Powtórzyć raz jeszcze składniki i upiec drugi biszkopt, jasny, bez kakao. |
| Krok 3 |
| Dwa opakowania kremu zrobić według przepisu, rozwiercić z Kasią. |
| Krok 4 |
| Biszkopty przeciąć, by uzyskać 4 placki. |
| Krok 5 |
| Ciemny posmarować kremem i tak powtórzyć warstwy na przemian kolorami. |
| Krok 6 |
| W środku posmarować dżemem. |
| Krok 7 |
| Całe ciasto posmarować niewielką ilością kremu. |
| Krok 8 |
| Wierzch i boki tortu posypać suto rozdrobnionymi orzechami włoskimi, udekorować kawałkami czekolady. Smacznego! |