Przygotowanie |
Krok 1 |
Z jajek i cukru zmiksować kogel-mogel, dodawać po trosze mąkę z proszkiem i kakao. |
Krok 2 |
Ubić na puch, przelać do dużej formy, upiec 25 min. w 180 stopniach C. Powtórzyć raz jeszcze składniki i upiec drugi biszkopt, jasny, bez kakao. |
Krok 3 |
Dwa opakowania kremu zrobić według przepisu, rozwiercić z Kasią. |
Krok 4 |
Biszkopty przeciąć, by uzyskać 4 placki. |
Krok 5 |
Ciemny posmarować kremem i tak powtórzyć warstwy na przemian kolorami. |
Krok 6 |
W środku posmarować dżemem. |
Krok 7 |
Całe ciasto posmarować niewielką ilością kremu. |
Krok 8 |
Wierzch i boki tortu posypać suto rozdrobnionymi orzechami włoskimi, udekorować kawałkami czekolady. Smacznego! |