Torcik orzechowy:)

1


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
Dwa biszkopty:
jajka14 sztuk
mąka800 gramów
cukier2 szklanki
proszek do pieczenia4 łyżeczki
kakao3 łyżki
Przełożenie:
krem jasny2 opakowania
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
dżem wiśniowy1 opakowanie
czekolada2 opakowania
orzechy włoskie750 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Z jajek i cukru zmiksować kogel-mogel, dodawać po trosze mąkę z proszkiem i kakao.
Krok 2
Ubić na puch, przelać do dużej formy, upiec 25 min. w 180 stopniach C. Powtórzyć raz jeszcze składniki i upiec drugi biszkopt, jasny, bez kakao.
Krok 3
Dwa opakowania kremu zrobić według przepisu, rozwiercić z Kasią.
Krok 4
Biszkopty przeciąć, by uzyskać 4 placki.
Krok 5
Ciemny posmarować kremem i tak powtórzyć warstwy na przemian kolorami.
Krok 6
W środku posmarować dżemem.
Krok 7
Całe ciasto posmarować niewielką ilością kremu.
Krok 8
Wierzch i boki tortu posypać suto rozdrobnionymi orzechami włoskimi, udekorować kawałkami czekolady. Smacznego!
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl