Torcik Pabianicki

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

464

40 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

8 sztuk

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 szklanka

3 łyżki

1 szczypta

1 opakowanie

1 opakowanie

2 opakowania

2 opakowania

1 puszka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka utrzeć z cukrem ze spirytusem, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Ubić białka, dodać do reszty i wymieszać.

Krok 3

Upieczony biszkopt podzielić na dwa placki i przełożyć kremem.

Krok 4

Na wierzch poukładać owoce. 

Krok 5

Ostudzoną galaretkę wiśniową zmieszać z mleczkiem i wstawić na moment do lodówki, wylać na owoce.

Krok 6

Gdy pianka zgęstnieje, na wierzch wylać galaretkę brzoskwiniową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Torcik Pabianicki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Torcik Pabianicki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Torcik Pabianicki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Torcik Pabianicki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Torcik Pabianicki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Torcik Pabianicki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Torcik Pabianicki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto orzechowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej