Torcik serce

2


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia50 gramów
jajka3 sztuki
mąka150 gramów
proszek do pieczenia0.5 łyżeczek
cukier190 gramów
wiórki kokosowe100 gramów
cukier puder200 gramów
mleko2 łyżki
czerwony barwnik spożywczy1 opakowanie
konfitura z róży100 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Jajka utrzyj z cukrem, dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miękką Kasię.
Krok 2
Wszystko razem wymieszaj.
Krok 3
Formę w kształcie serca wysmaruj Kasią i obsyp mąką.
Krok 4
Włóż ciasto do formy i piecz w temperaturze 180 st. C około 20 min.
Krok 5
Upieczone i ostudzone ciasto przekrój na dwa placki.
Krok 6
Dolne posmaruj konfiturą różaną. Przykryj ją górnym plackiem.
Krok 7
Połowę cukru pudru wymieszaj z łyżką mleka i czerwonym barwnikiem.
Krok 8
Powstały lukier powinien mieć konsystencję gęstej śmietany.
Krok 9
Czerwonym lukrem wymaluj na powierzchni tortu serce.
Krok 10
Resztę cukru pudru wymieszaj z łyżką mleka i posmaruj nim resztę tortu, a następnie posyp wiórkami kokosowymi.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl