| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Jajka utrzyj z cukrem, dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miękką Kasię. |
| Krok 2 |
| Wszystko razem wymieszaj. |
| Krok 3 |
| Formę w kształcie serca wysmaruj Kasią i obsyp mąką. |
| Krok 4 |
| Włóż ciasto do formy i piecz w temperaturze 180 st. C około 20 min. |
| Krok 5 |
| Upieczone i ostudzone ciasto przekrój na dwa placki. |
| Krok 6 |
| Dolne posmaruj konfiturą różaną. Przykryj ją górnym plackiem. |
| Krok 7 |
| Połowę cukru pudru wymieszaj z łyżką mleka i czerwonym barwnikiem. |
| Krok 8 |
| Powstały lukier powinien mieć konsystencję gęstej śmietany. |
| Krok 9 |
| Czerwonym lukrem wymaluj na powierzchni tortu serce. |
| Krok 10 |
| Resztę cukru pudru wymieszaj z łyżką mleka i posmaruj nim resztę tortu, a następnie posyp wiórkami kokosowymi. |