Przygotowanie |
Krok 1 |
Jajka utrzyj z cukrem, dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miękką Kasię. |
Krok 2 |
Wszystko razem wymieszaj. |
Krok 3 |
Formę w kształcie serca wysmaruj Kasią i obsyp mąką. |
Krok 4 |
Włóż ciasto do formy i piecz w temperaturze 180 st. C około 20 min. |
Krok 5 |
Upieczone i ostudzone ciasto przekrój na dwa placki. |
Krok 6 |
Dolne posmaruj konfiturą różaną. Przykryj ją górnym plackiem. |
Krok 7 |
Połowę cukru pudru wymieszaj z łyżką mleka i czerwonym barwnikiem. |
Krok 8 |
Powstały lukier powinien mieć konsystencję gęstej śmietany. |
Krok 9 |
Czerwonym lukrem wymaluj na powierzchni tortu serce. |
Krok 10 |
Resztę cukru pudru wymieszaj z łyżką mleka i posmaruj nim resztę tortu, a następnie posyp wiórkami kokosowymi. |