Torcik serowo-kokosowy
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 30 minut
  • 180 °C

Składniki:

    krem
  • Kostka do pieczenia Kasia - 100 gramów
  • serek waniliowy - 500 gramów
  • żelatyna - 2 łyżki
  • cukier puder - 2 łyżki
  • ciasto
  • mąka - 170 gramów
  • cukier - 250 gramów
  • jajko - 4 sztuki
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • dodatki
  • wiórki kokosowe - 100 gramów
  • kuleczki rafaello - 1 unit

Sposób przygotowania:

  1. Jajka utrzyj z cukrem i wymieszaj z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  2. Ciasto przełóż do tortownicy i piecz w 180 st. C około 30 minut.
  3. Upieczony biszkopt przekrój na dwa blaty.
  4. Miękką Kasię utrzyj z cukrem.
  5. Żelatynę namocz w 1/3 szklanki zimnej wody.
  6. Gdy napęcznieje podgrzej, aby się rozpuściła i wymieszaj z serkiem.
  7. Masę serową dodawaj po łyżce do ucieranej Kasi.
  8. Połową masy przełóż blaty biszkoptu, resztą wysmaruj wierzch i boki tortu.
  9. Całość posyp wiórkami kokosowymi i udekoruj kulkami Rafaello.