Torcik śmietankowo-migdałowy

0


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
jajko5 sztuk
olej1 łyżka
gorąca woda1 łyżka
mąka1 szklanka
mąka ziemniaczana2 łyżki
proszek do pieczenia1.5 łyżeczek
cukier5 łyżek
Krem:
kremówka 30%1 litr
smietana fix5 opakowań
cukier waniliowy5 opakowań
Wierzch:
płatki migdałowe 1 opakowanie
brzoskwinie z puszki1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Upiec 2 jasne biszkopty z 5 jaj
Krok 2
Białka ubić z cukrem, dodawać po jednym żółtku.
Krok 3
Następnie dosypać obie mąki z proszkiem do pieczenia, wlać olej oraz wodę i delikatnie wymieszać.
Krok 4
Upiec. (wielkość blaszki 24x35).
Krok 5
Krem: przełożyć biszkopty, nasączyć sokiem z brzoskwiń. Udekorować i włożyć na 6 godzin do stężenia do lodówki.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl