| |||||||||
| Składniki | ||
| Ciasto: | ||
| jajko | 5 sztuk | |
| olej | 1 łyżka | |
| gorąca woda | 1 łyżka | |
| mąka | 1 szklanka | |
| mąka ziemniaczana | 2 łyżki | |
| proszek do pieczenia | 1.5 łyżeczek | |
| cukier | 5 łyżek | |
| Krem: | ||
| kremówka 30% | 1 litr | |
| smietana fix | 5 opakowań | |
| cukier waniliowy | 5 opakowań | |
| Wierzch: | ||
| płatki migdałowe | 1 opakowanie | |
| brzoskwinie z puszki | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Upiec 2 jasne biszkopty z 5 jaj |
| Krok 2 |
| Białka ubić z cukrem, dodawać po jednym żółtku. |
| Krok 3 |
| Następnie dosypać obie mąki z proszkiem do pieczenia, wlać olej oraz wodę i delikatnie wymieszać. |
| Krok 4 |
| Upiec. (wielkość blaszki 24x35). |
| Krok 5 |
| Krem: przełożyć biszkopty, nasączyć sokiem z brzoskwiń. Udekorować i włożyć na 6 godzin do stężenia do lodówki. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |