Torcik śmietankowo-migdałowy
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 20 minut
  • 180 °C

Składniki:

    ciasto
  • jajko - 5 sztuk
  • olej - 1 łyżka
  • gorąca woda - 1 łyżka
  • mąka - 1 szklanka
  • mąka ziemniaczana - 2 łyżki
  • proszek do pieczenia - 1.5 łyżeczek
  • cukier - 5 łyżek
  • krem
  • kremówka 30% - 1 litr
  • smietana fix - 5 opakowań
  • cukier waniliowy - 5 opakowań
  • wierzch
  • płatki migdałowe - 1 opakowanie
  • brzoskwinie z puszki - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Upiec 2 jasne biszkopty z 5 jaj
  2. Białka ubić z cukrem, dodawać po jednym żółtku.
  3. Następnie dosypać obie mąki z proszkiem do pieczenia, wlać olej oraz wodę i delikatnie wymieszać.
  4. Upiec. (wielkość blaszki 24x35).
  5. Krem: przełożyć biszkopty, nasączyć sokiem z brzoskwiń. Udekorować i włożyć na 6 godzin do stężenia do lodówki.