|
Składniki | ||
Ciasto: | ||
jajko | 5 sztuk | |
olej | 1 łyżka | |
gorąca woda | 1 łyżka | |
mąka | 1 szklanka | |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki | |
proszek do pieczenia | 1.5 łyżeczek | |
cukier | 5 łyżek | |
Krem: | ||
kremówka 30% | 1 litr | |
smietana fix | 5 opakowań | |
cukier waniliowy | 5 opakowań | |
Wierzch: | ||
płatki migdałowe | 1 opakowanie | |
brzoskwinie z puszki | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Upiec 2 jasne biszkopty z 5 jaj |
Krok 2 |
Białka ubić z cukrem, dodawać po jednym żółtku. |
Krok 3 |
Następnie dosypać obie mąki z proszkiem do pieczenia, wlać olej oraz wodę i delikatnie wymieszać. |
Krok 4 |
Upiec. (wielkość blaszki 24x35). |
Krok 5 |
Krem: przełożyć biszkopty, nasączyć sokiem z brzoskwiń. Udekorować i włożyć na 6 godzin do stężenia do lodówki. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |