Przygotowanie |
Krok 1 |
Miękką Kasię utrzyj z połową cukru pudru, dodając po jednym żółtku. |
Krok 2 |
Żelatynę zalej 1/3 szklanki zimnej, przegotowanej wody i odstaw by napęczniała. Kawę zalej kilkoma łyżkami gorącej wody, wymieszaj i odstaw. |
Krok 3 |
Śmietankę ubij na sztywno z pozostałym cukrem pudrem. Masę żółtkową wymieszaj z twarogiem, likierem, ubitą śmietanką i rozpuszczoną żelatyną. |
Krok 4 |
1/3 masy serowej odłóż, resztę wymieszaj z wystudzoną kawą. |
Krok 5 |
Wyłóż papierem do pieczenia tortownicę o średnicy 18 cm. Wlej do niej połowę masy kawowej i oprósz obficie kakao. |
Krok 6 |
Następnie wyłóż jasną masę i ponownie ciemną masę, każdą oprószając kakao. Torcik odstaw do lodówki by dobrze stężał. |