| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Miękką Kasię utrzyj z połową cukru pudru, dodając po jednym żółtku. | 
| Krok 2 | 
| Żelatynę zalej 1/3 szklanki zimnej, przegotowanej wody i odstaw by napęczniała. Kawę zalej kilkoma łyżkami gorącej wody, wymieszaj i odstaw. | 
| Krok 3 | 
| Śmietankę ubij na sztywno z pozostałym cukrem pudrem. Masę żółtkową wymieszaj z twarogiem, likierem, ubitą śmietanką i rozpuszczoną żelatyną. | 
| Krok 4 | 
| 1/3 masy serowej odłóż, resztę wymieszaj z wystudzoną kawą. | 
| Krok 5 | 
| Wyłóż papierem do pieczenia tortownicę o średnicy 18 cm. Wlej do niej połowę masy kawowej i oprósz obficie kakao. | 
| Krok 6 | 
| Następnie wyłóż jasną masę i ponownie ciemną masę, każdą oprószając kakao. Torcik odstaw do lodówki by dobrze stężał. |