Torcik waflowy: kokos, róża i mięta

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

8

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

85 osób wydrukowało

Pobierz pdf

114 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.75 szklanki

0.75 szklanki

150 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 szklanka

1 słoik

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko, cukier i wiórki zagotować i wystudzić. Zmiksować z Kasią.

Krok 2

Następnie przekładać wafle na przemian masą, marmoladą, po środku warstwa biszkoptów, tzn.wafel - dżem - 1/2 szkl. pszenicy - masa - wafel - dżem - biszkopty - masa - reszta pszenicy - masa - wafel i tak do wykorzystania produktów.

Krok 3

Po wierzchu posmarować marmoladą, posypać wiórkami czekolady. Schłodzić. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Torcik waflowy: kokos, róża i mięta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Torcik waflowy: kokos, róża i mięta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Torcik waflowy: kokos, róża i mięta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Torcik waflowy: kokos, róża i mięta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Torcik waflowy: kokos, róża i mięta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Torcik waflowy: kokos, róża i mięta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Torcik waflowy: kokos, róża i mięta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
TORT KOKOSOWO KAWOWY
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej