Torcik waflowy: kokos, róża i mięta
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • 00 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • mleko - 0.75 szklanek
  • cukier - 0.75 szklanek
  • wiórki kokosowe - 150 gramów
  • wafle - 1 opakowanie
  • biszkopty - 1 opakowanie
  • pszenica prażona w miodzie - 1 szklanka
  • marmolada różana - 1 słoik
  • czekolada miętowa - 0.5 opakowań

Sposób przygotowania:

  1. Mleko, cukier i wiórki zagotować i wystudzić. Zmiksować z Kasią.
  2. Następnie przekładać wafle na przemian masą, marmoladą, po środku warstwa biszkoptów, tzn.wafel - dżem - 1/2 szkl. pszenicy - masa - wafel - dżem - biszkopty - masa - reszta pszenicy - masa - wafel i tak do wykorzystania produktów.
  3. Po wierzchu posmarować marmoladą, posypać wiórkami czekolady. Schłodzić. Smacznego!