Torcik z galaretkami

1


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia2 opakowania
jajko6 sztuk
cukier1 szklanka
mąka1 szklanka
proszek do pieczenia1 łyżeczka
krem do karpatki2 opakowania
mleko1 litr
galaretki w różnych kolorach4 opakowania
kolorowa posypka1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Białka ubić, dodać cukier, potem żółtka i wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem. Piec ok. 30-40 min w temp. 160-180 C.
Krok 2
Wystudzony biszkopt przekroić na pół i nasączyć.
Krok 3
Rozpuścić galaretki w zmniejszonej ilości wody niż podano na opakowaniu, wystudzić, a zastygnięte pokroić w kostki.
Krok 4
Ugotować kremy, ostudzone zmiksować z Kasią.
Krok 5
Masę podzielić na pół. Do jednej części dodać kostki galaretek (trochę zostawić do dekoracji). Na biszkopt wyłożyć masę z galaretkami, przykryć drugim biszkoptem. Boki i wierzch tortu posmarowac kremem i przyozdobić
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl