Torcik z galaretkami
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 40 minut
  • 160-180 c °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 2 opakowania
  • jajko - 6 sztuk
  • cukier - 1 szklanka
  • mąka - 1 szklanka
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • krem do karpatki - 2 opakowania
  • mleko - 1 litr
  • galaretki w różnych kolorach - 4 opakowania
  • kolorowa posypka - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Białka ubić, dodać cukier, potem żółtka i wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem. Piec ok. 30-40 min w temp. 160-180 C.
  2. Wystudzony biszkopt przekroić na pół i nasączyć.
  3. Rozpuścić galaretki w zmniejszonej ilości wody niż podano na opakowaniu, wystudzić, a zastygnięte pokroić w kostki.
  4. Ugotować kremy, ostudzone zmiksować z Kasią.
  5. Masę podzielić na pół. Do jednej części dodać kostki galaretek (trochę zostawić do dekoracji). Na biszkopt wyłożyć masę z galaretkami, przykryć drugim biszkoptem. Boki i wierzch tortu posmarowac kremem i przyozdobić