Torcik z kremem gotowanym

1


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Biszkopt:
jajko6 sztuk
cukier1.5 szklanek
mąka1.5 szklanek
olej2 łyżki
proszek do pieczenia1 łyżeczka
ocet1 łyżeczka
Krem:
jajko3 sztuki
cukier1 szklanka
mąka ziemniaczana1 łyżka
mleko1 szklanka
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Biszkopt: żółtka wymieszać z proszkiem do pieczenia, octem i olejem. Białka ubić z cukrem, dodać do masy. Na końcu dodać przesianą mąkę i delikatnie wymieszać.
Krok 2
Krem: jajka, cukier i cukier waniliowy ubić, przelać do garnuszka i powoli podgrzewać.
Krok 3
Dodać mąkę ziemniaczaną i mleko (można dodać łyżeczkę kakao) - gotować, mieszając, do zgęstnienia.
Krok 4
Krem ostudzić i rozetrzeć z Kasią.
Krok 5
Gotowym przełożyć biszkopt i ozdobić torcik według uznania.
Krok 6
Gdy zostanie trochę kremu, można go zamrozić.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl