Przygotowanie |
Krok 1 |
Biszkopt: żółtka oddzielić od białek. Ubić pianę z cukrem. Dodawać po jednym żółtku dalej ucierając. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. |
Krok 2 |
Masę wylać do tortownicy (posmarowanej Kasią i posypanej bułką tartą lub mąką krupczatką, ewentualnie wyłożonej pergaminem). Piec 40 min w temp. 160 stopni (termoobieg). |
Krok 3 |
Masa: ubić śmietankę z cukrem pudrem, dodać serek mascarpone i śmietan-fix. Biszkopt po upieczeniu ostudzić i przekroić na pół. Odkroić wierzch (na okruszki). |
Krok 4 |
Jedną część biszkoptu posmarować połową masy, wyłożyć połowę owoców, przykryć drugą połową biszkopta. |
Krok 5 |
Posmarować masą wierzch tortu i boki. |
Krok 6 |
Okruszkami posypać boki. Na wierzch wyłożyć pozostałe owoce. |
Krok 7 |
Czekoladę rozpuścić z wodą i Kasią oraz wódką. Przestudzić. Polać ciasto. Smacznego! |