Torcik z truskawkami i galaretką

11


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Krem:
Kostka do pieczenia Kasia1 sztuka
jajko4 sztuki
cukier1 szklanka
mąka pszenna2 łyżki
mleko1 szklanka
aromat waniliowy1 opakowanie
Wierzch:
galaretka truskawkowa2 opakowania
truskawki30 dekagramów
Przygotowanie
Krok 1
Całe jajka, cukier i mleko zmiksować na pulchną masę.
Krok 2
Następnie przelać do garnka i gotować na małym ogniu.
Krok 3
Po ugotowaniu odłożyć do ostygnięcia.
Krok 4
Po ostygnięciu za pomocą miksera zmiksować Kasię i stopniowo dodawać krem i dodać parę kropli aromatu.
Krok 5
Miksować do połączenia składników.
Krok 6
To wszystko przełożyć do tortownicy i poukładać na wierzchu truskawki, a następnie polać tężejącą zimną galaretką. Wstawić do lodówki. Życzę smacznego.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl