Torcik z truskawkami i galaretką
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • bez pieczenia °C

Składniki:

    krem
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 sztuka
  • jajko - 4 sztuki
  • cukier - 1 szklanka
  • mąka pszenna - 2 łyżki
  • mleko - 1 szklanka
  • aromat waniliowy - 1 opakowanie
  • wierzch
  • galaretka truskawkowa - 2 opakowania
  • truskawki - 30 dekagramów

Sposób przygotowania:

  1. Całe jajka, cukier i mleko zmiksować na pulchną masę.
  2. Następnie przelać do garnka i gotować na małym ogniu.
  3. Po ugotowaniu odłożyć do ostygnięcia.
  4. Po ostygnięciu za pomocą miksera zmiksować Kasię i stopniowo dodawać krem i dodać parę kropli aromatu.
  5. Miksować do połączenia składników.
  6. To wszystko przełożyć do tortownicy i poukładać na wierzchu truskawki, a następnie polać tężejącą zimną galaretką. Wstawić do lodówki. Życzę smacznego.