|
Składniki | ||
Krem: | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 1 sztuka | |
jajko | 4 sztuki | |
cukier | 1 szklanka | |
mąka pszenna | 2 łyżki | |
mleko | 1 szklanka | |
aromat waniliowy | 1 opakowanie | |
Wierzch: | ||
galaretka truskawkowa | 2 opakowania | |
truskawki | 30 dekagramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Całe jajka, cukier i mleko zmiksować na pulchną masę. |
Krok 2 |
Następnie przelać do garnka i gotować na małym ogniu. |
Krok 3 |
Po ugotowaniu odłożyć do ostygnięcia. |
Krok 4 |
Po ostygnięciu za pomocą miksera zmiksować Kasię i stopniowo dodawać krem i dodać parę kropli aromatu. |
Krok 5 |
Miksować do połączenia składników. |
Krok 6 |
To wszystko przełożyć do tortownicy i poukładać na wierzchu truskawki, a następnie polać tężejącą zimną galaretką. Wstawić do lodówki. Życzę smacznego. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |