| |||||||||
| Składniki | ||
| Krem: | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 1 sztuka | |
| jajko | 4 sztuki | |
| cukier | 1 szklanka | |
| mąka pszenna | 2 łyżki | |
| mleko | 1 szklanka | |
| aromat waniliowy | 1 opakowanie | |
| Wierzch: | ||
| galaretka truskawkowa | 2 opakowania | |
| truskawki | 30 dekagramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Całe jajka, cukier i mleko zmiksować na pulchną masę. |
| Krok 2 |
| Następnie przelać do garnka i gotować na małym ogniu. |
| Krok 3 |
| Po ugotowaniu odłożyć do ostygnięcia. |
| Krok 4 |
| Po ostygnięciu za pomocą miksera zmiksować Kasię i stopniowo dodawać krem i dodać parę kropli aromatu. |
| Krok 5 |
| Miksować do połączenia składników. |
| Krok 6 |
| To wszystko przełożyć do tortownicy i poukładać na wierzchu truskawki, a następnie polać tężejącą zimną galaretką. Wstawić do lodówki. Życzę smacznego. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |