| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Upiec biszkopty. Biszkopt jasny: białka ubić, dodać cukier i żółtka, wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem. Wylać na blaszkę i piec ok. 30-40 min w temp.160-180 C. |
| Krok 2 |
| Biszkopt kakaowy przygotować tak samo, a na końcu wymieszać z kakao. |
| Krok 3 |
| Wystudzić. Jasny biszkopt przekroić na pół. W jednej części wykroić literatką kółeczka i przekroić je na pół jeśli są za wysokie. |
| Krok 4 |
| Masa jabłkowa: jabłka obrać i zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Uprażyć z cukrem, dodać suche galaretki i dokładnie wymieszać. Pozostawić do ostudzenia. |
| Krok 5 |
| Rozpuścić galaretki szafirową i wiśniową. Po ostudzeniu wstawić do lodówki i zastygnięte pokroić w kostkę. |
| Krok 6 |
| Na mleku ugotować budynie i ostudzić. Każdy zmiksować z Kasią. |
| Krok 7 |
| Przełożenie tortu: Biszkopt ciemny, masa jabłkowa, połowa masy budyniowej malinowej, biszkopt jasny z otworami-do otworów kostki galaretki szafirowej i wiśniowej, reszta masy malinowej, kółeczka biszkoptowe-między kółeczka winogrona, trochę masy budyniowej śmietankowej, biszkopt jasny i masa budyniowa śmietankowa. |
| Krok 8 |
| Udekorować. |