Tort bezowy z alkoholem

2


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
jajko4 sztuki
Kostka do pieczenia Kasia2 opakowania
kakao3 łyżki
cukier0.75 szklanek
śmietana Śnieżka1 opakowanie
spirytus 50 mililitrów
beza1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Białka jajek ubić na pianę, ale nie na sztywno.
Krok 2
Następnie, ciągle ubijając, dodać cukier, żółtka i ubijać wszystko do 5 minut.
Krok 3
W drugiej dużej misce rozkręcić dwie kostki Kasi, ciągle ubijając, dodawać pianę, następnie kakao, spirytus, suchą śnieżkę i ubijać 3 minuty.
Krok 4
W tortownicy płaty bezowe lub bezy ułożone warstwami przekładać powstałym kremem, można dodać wydrążone wiśnie.
Krok 5
Wierzch udekorować bezami, wiśniami i czekoladą (np. czekoladowymi serduszkami).
Krok 6
Całość chłodzić w lodówce 2 godziny.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl