TORT BIKINI

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 opakowanie

1 słoik

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczemy dwa prostokątne biszkopty według ulubionego przepisu. Gdy będzie gotowy przekrajamy na pół.

Krok 2

Budyń gotujemy wg. przepisu na opakowaniu, po czym ucieramy z Kasią i cukrem pudrem. Dzielimy go na 2 części, do jednej dodajemy kakao, do drugiej czerwony barwnik.

Krok 3

Pokrojony biszkopt nasączamy ponczem, smarujemy kremem i dżemem, z dodatkowego biszkoptu formujemy kształt piersi, pozostałym kremem dekorujemy jak na zdjęciu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • TORT BIKINI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • TORT BIKINI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • TORT BIKINI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • TORT BIKINI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • TORT BIKINI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • TORT BIKINI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • TORT BIKINI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej