Tort czarno - biały

2


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Biszkopt:
jajko9 sztuk
mąka6 łyżek
kakao3 łyżki
proszek do pieczenia3 łyżeczki
cukier9 łyżek
Masa:
budyń1 opakowanie
mleko0.5 litrów
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
alkohol 50 mililitrów
Dekoracja:
biała czekolada1 opakowanie
gorzka czekolada1 opakowanie
migdały1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Biszkopt: 3 białka ubić na pianę z 3 łyżkami cukru, dodać 3 żółtka, następnie 2 łyżki mąki wymieszanej z proszkiem i 1 łyżką kakao.
Krok 2
Piec ok. 30 minut w 180 stopniach (zrobić 3 biszkopty).
Krok 3
Masa: Budyń ugotować z cukrem na mleku.
Krok 4
Kasię utrzeć do białości i dodawać do niej ostudzony budyń.
Krok 5
Na końcu dodać odrobinę alkoholu (może być rum dla podkreślenia smaku).
Krok 6
Biszkopty przekładać masą. Po dokładnym wysmarowaniu boków i góry wszystko posypać utartą czekoladą i ozdobić migdałami.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl