Przygotowanie |
Krok 1 |
Kakao rozrobić z mlekiem, zagotować, ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem do białości, dodać kakao, następnie mąkę z proszkiem do pieczenia. |
Krok 2 |
Białka ubić na sztywno, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Ciasto piec w temp. 180 st. C. ok. 30-35 min! Ciasto po ostudzeniu przekroić na trzy krążki. |
Krok 3 |
Sok z ananasa rozmieszać z 1/2 szkl. wody i alkoholem. |
Krok 4 |
Śmietanę ubić z usztywniaczem i cukrem pudrem. |
Krok 5 |
Każdy krążek nasączać sokiem i smarować masą, na niej układać rozdrobnionego ananasa, przykrywać kolejnym krążkiem i tak składać cały tort. |
Krok 6 |
Boki i wierzch również posmarować kremem i dowolnie udekorować! Dobrze schłodzić przez noc w lodówce. |