| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Rozgrzać piekarnik do 175°C. Nasmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia 3 okrągłe formy (23 cm). |
| Krok 2 |
| Wymieszać kakao w proszku z gorącą wodą i odstawić na bok. Rozdzielić jajka. |
| Krok 3 |
| Ubić w misce żółtka z cukrem do uzyskania lekkiej i puszystej masy. Dodać margarynę Kasia i miksować aż do połączenia wszystkich składników. |
| Krok 4 |
| Przesiać mąkę pszenną i kukurydzianą, połączyć z sodą oczyszczoną oraz proszkiem do pieczenia i wymieszać z masą. |
| Krok 5 |
| Ubić białka z aromatem waniliowym na sztywną pianę i ostrożnie wymieszać z masą. |
| Krok 6 |
| Przełożyć 1/3 masy do jednej z 3 form. |
| Krok 7 |
| Dodać kakao do pozostałej masy, dobrze wymieszać i połowę masy przełożyć do drugiej formy. |
| Krok 8 |
| Dodać połowę mrożonych jagód do pozostałej masy i przełożyć ją do trzeciej formy. |
| Krok 9 |
| Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut lub do momentu, gdy szpikulec włożony do środka ciasta będzie czysty po wyjęciu (oznacza to, że ciasto jest gotowe). |
| Krok 10 |
| Po upieczeniu ciasto wyjąć z foremek i pozostawić na drucianej podkładce do wystygnięcia. |
| Krok 11 |
| Aby przygotować krem, należy połączyć serek śmietankowy z cukrem, skórką i sokiem z cytryny. W osobnej misce ubić na sztywno śmietanę i połączyć z masą serową. |
| Krok 12 |
| Dolną warstwą tortu będzie ciasto czekoladowe z jagodami. Posmarować je masą serową. Jako drugą warstwę ułożyć biszkopt bez dodatków, posmarować masą i posypać pozostałymi jagodami. Na samej górze umieścić ciasto czekoladowe i całość posmarować pozostałą masą serową. Udekorować malinami i truskawkami. |
| Krok 13 |
| Porada: Zamiast owoców do dekoracji można użyć wiórków czekoladowych i/lub ulubionych cukierków. |