| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kasię, cukier, kakao i wodę rozpuszczamy w garnku na ogniu, aż powstanie jednolita masa. |
| Krok 2 |
| Do reszty dodajemy mąkę, proszek, żółtka i ubitą pianę z białek. |
| Krok 3 |
| Wylewamy do tortownicy i pieczemy około 30 - 40 minut w temperaturze 190 stopni C. |
| Krok 4 |
| Studzimy i kroimy na dwa blaty. |
| Krok 5 |
| Budyń studzimy. |
| Krok 6 |
| Kasię ucieramy z cukrem na puszystą masę. |
| Krok 7 |
| Następnie dodajemy po łyżce budyń i dalej ucieramy. |
| Krok 8 |
| Odkładamy 5 łyżek masy. |
| Krok 9 |
| Odkładamy dwie łyżki jagód, a resztę wrzucamy do pozostałej masy waniliowej. |
| Krok 10 |
| Dokładnie mieszamy. |
| Krok 11 |
| Na blat czekoladowy wykładamy masę z jagodami i przykrywamy drugim blatem. |
| Krok 12 |
| Na wierzch dajemy odłożoną masę bez owoców i posypujemy jagodami. |
| Krok 13 |
| Całość zalewamy tężejącą galaretką (rozpuszczamy ją w 750 ml wody). |