Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię, cukier, kakao i wodę rozpuszczamy w garnku na ogniu, aż powstanie jednolita masa. |
Krok 2 |
Do reszty dodajemy mąkę, proszek, żółtka i ubitą pianę z białek. |
Krok 3 |
Wylewamy do tortownicy i pieczemy około 30 - 40 minut w temperaturze 190 stopni C. |
Krok 4 |
Studzimy i kroimy na dwa blaty. |
Krok 5 |
Budyń studzimy. |
Krok 6 |
Kasię ucieramy z cukrem na puszystą masę. |
Krok 7 |
Następnie dodajemy po łyżce budyń i dalej ucieramy. |
Krok 8 |
Odkładamy 5 łyżek masy. |
Krok 9 |
Odkładamy dwie łyżki jagód, a resztę wrzucamy do pozostałej masy waniliowej. |
Krok 10 |
Dokładnie mieszamy. |
Krok 11 |
Na blat czekoladowy wykładamy masę z jagodami i przykrywamy drugim blatem. |
Krok 12 |
Na wierzch dajemy odłożoną masę bez owoców i posypujemy jagodami. |
Krok 13 |
Całość zalewamy tężejącą galaretką (rozpuszczamy ją w 750 ml wody). |