| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Biszkopt: 6 białek ubijamy na pianę, po ubiciu dodajemy 1 szklankę cukru. Ubijamy dalej, dopóki cukier się nie rozpuści. Kiedy się rozpuści, dodajemy 6 żółtek. Ubijamy dalej. Na koniec dodajemy szklankę mąki przesianą przez sito, 1 szklankę maku, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszamy, ale już nie mikserem, łyżką lub po prostu ręką. |
| Krok 2 |
| Wykładamy na tortownicę i pieczemy ok. 40 minut w temperaturze 180 *. |
| Krok 3 |
| Zimny biszkopt kroimy na 3 części. |
| Krok 4 |
| Krem: 1,5 szklanki mleka wlewamy do garnka, dodajemy szklankę cukru, 2 żółtka i mieszamy mikserem, aż składniki się połączą. |
| Krok 5 |
| Garnek wstawiamy na gaz i podgrzewam. |
| Krok 6 |
| W tym samym czasie mieszamy 1/2 szklanki mleka z budyniem waniliowym i 2 łyżeczkami mąki ziemniaczanej. |
| Krok 7 |
| Dodajemy do gotującego się mleka. I energicznie mieszamy. |
| Krok 8 |
| Gdy się zagotuje, odstawiamy do ostygnięcia. |
| Krok 9 |
| Zimny budyń ucieramy z Kasią, żeby powstała puszysta masa. |
| Krok 10 |
| Dodajemy posiekane migdały. |
| Krok 11 |
| Biszkopt nasączony ponczem, przekładamy masą z migdałami. |
| Krok 12 |
| Całość dekorujemy, uprażonymi na patelni płatkami migdałowymi. |