Przygotowanie |
Krok 1 |
Żółtka oddzielić od białek i wymieszać z proszkiem do pieczenia. |
Krok 2 |
Białka ubić mikserem na sztywną pianę i kolejno dodawać: cukier, żółtka, oliwę i wodę. |
Krok 3 |
Wyłączyć mikser, a następnie porcjami wsypywać mąkę i delikatnie oraz dokładnie mieszać łyżką. |
Krok 4 |
Blachę prostokątną lub blachę w kształcie misia wysmarować Kasią (ja wycinałam kształt misia nożem), wysypać bułką tartą. |
Krok 5 |
Wylać biszkopt. Włożyć do zimnego piekarnika. Włączyć dół na 180 st. C i piec 10 min. |
Krok 6 |
Następnie przełączyć na góra/dół i piec kolejne 15 - 20 min. |
Krok 7 |
Po wyciągnięciu z piekarnika obkroić nożem wokół formy, żeby równo "usiadł". |