tort miś

0


Średnie


60 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
białko 5 sztuk
żółtko5 sztuk
sól1 szczypta
cukier20 dekagramów
woda0.33 szklanek
mąka28 dekagramów
proszek do pieczenia1 łyżeczka
Nutella1 opakowanie
banan3 sztuki
śmietana 30%1 litr
Przygotowanie
Krok 1
Żółtka oddzielić od białek i wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Krok 2
Białka ubić mikserem na sztywną pianę i kolejno dodawać: cukier, żółtka, oliwę i wodę.
Krok 3
Wyłączyć mikser, a następnie porcjami wsypywać mąkę i delikatnie oraz dokładnie mieszać łyżką.
Krok 4
Blachę prostokątną lub blachę w kształcie misia wysmarować Kasią (ja wycinałam kształt misia nożem), wysypać bułką tartą.
Krok 5
Wylać biszkopt. Włożyć do zimnego piekarnika. Włączyć dół na 180 st. C i piec 10 min.
Krok 6
Następnie przełączyć na góra/dół i piec kolejne 15 - 20 min.
Krok 7
Po wyciągnięciu z piekarnika obkroić nożem wokół formy, żeby równo "usiadł". 
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl