Tort motyl
  • 60 minut
  • Średnie

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • 180 C °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • jajko - 12 sztuk
  • cukier - 2 szklanki
  • mąka - 1.5 szklanek
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • kakao - 3 łyżeczki
  • mleko skondensowane - 1 puszka
  • krem tortowy - 3 opakowania
  • mleko - 3 szklanki
  • kiwi - 1 opakowanie
  • galaretka w cukrze - 1 opakowanie
  • rurki z kremem - 1 opakowanie
  • czekoladowe wzorki - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Upiec biszkopty: biszkopt jasny: ubić 6 białek, dodać szklankę cukru i żółtka, wymieszać ze szklanką mąki zmieszaną z proszkiem, wylać na blaszkę i piec ok. 30-40 min w temp.160-180 C.
  2. Biszkopt kakaowy przygotować tak samo, a na końcu wymieszać z kakaem. Wystudzić, oba biszkopty przekroić na pół.
  3. Mleko skondensowane gotowe zmiksować z Kasią. Zmiksować kremy z mlekiem tak jak podano na opakowaniu. Przełożyć tort: biszkopt jasny-krem-biszkopt ciemny-krem-biszkopt jasny-toffi-biszkopt ciemny-krem, tort przekroić na pół i ułożyć połówki tak żeby się stykały dobrze i udekorować żeby wyszedł motylek