Tort motyl

1


Średnie


60 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
jajko12 sztuk
cukier2 szklanki
mąka1.5 szklanek
proszek do pieczenia2 łyżeczki
kakao3 łyżeczki
mleko skondensowane 1 puszka
krem tortowy3 opakowania
mleko3 szklanki
kiwi1 opakowanie
galaretka w cukrze1 opakowanie
rurki z kremem1 opakowanie
czekoladowe wzorki1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Upiec biszkopty: biszkopt jasny: ubić 6 białek, dodać szklankę cukru i żółtka, wymieszać ze szklanką mąki zmieszaną z proszkiem, wylać na blaszkę i piec ok. 30-40 min w temp.160-180 C.
Krok 2
Biszkopt kakaowy przygotować tak samo, a na końcu wymieszać z kakaem. Wystudzić, oba biszkopty przekroić na pół.
Krok 3
Mleko skondensowane gotowe zmiksować z Kasią. Zmiksować kremy z mlekiem tak jak podano na opakowaniu. Przełożyć tort: biszkopt jasny-krem-biszkopt ciemny-krem-biszkopt jasny-toffi-biszkopt ciemny-krem, tort przekroić na pół i ułożyć połówki tak żeby się stykały dobrze i udekorować żeby wyszedł motylek
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl