Tort motylek

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

107

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

biszkopt jasny:

7 sztuk

7 łyżek

7 łyżek

1 łyżka

1 łyżeczka

1 opakowanie

biszkopt ciemny:

7 sztuk

7 łyżek

7 łyżek

1 łyżka

1 łyżka

1 opakowanie

1

krem:

1 litr

6 łyżek

4 opakowania

2 sztuki

dekoracja:

1 opakowanie

2 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

nasączenie:

0.5 litra

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec 2 biszkopty: jeden kakaowy, drugi biały.

Krok 2

Przed upieczeniem biszkoptów wysmarować blachę Kasią.

Krok 3

Biszkopty przekroić na pół, nasączyć, wyciąć skrzydła motyla.

Krok 4

Przełożyć kremem śmietankowym z dodatkiem plasterków banana.

Krok 5

Udekorować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort motylek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort motylek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort motylek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort motylek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort motylek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort motylek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort motylek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej