| |||||||||
| Składniki | ||
| mąka poznańska | 20 dekagramów | |
| mąka ziemniaczana | 10 dekagramów | |
| cukier | 30 dekagramów | |
| jajko | 6 sztuk | |
| proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
| Krem: | ||
| cukier | 20 dekagramów | |
| jajko | 6 sztuk | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 3 opakowania |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Jajka ubijać z 3 łyżkami gorącej wody, potem powolutku dodawać 30 dag cukru, na koniec dodać przesianą mąkę poznańską z mąką ziemniaczaną i proszkiem. Piec w temp 220 st. |
| Krok 2 |
| Krem: ubijać na parze 6 jaj z 30 dag cukru. Wystudzić, dodawać powoli do miękkiej Kasi i cały czas mieszać. |
| Krok 3 |
| Przekładać poszczególne warstwy biszkopta. Na wierzch rozwałkowany lukier plastyczny, można ozdobić po swojemu. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |