|
Składniki | ||
mąka poznańska | 20 dekagramów | |
mąka ziemniaczana | 10 dekagramów | |
cukier | 30 dekagramów | |
jajko | 6 sztuk | |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
Krem: | ||
cukier | 20 dekagramów | |
jajko | 6 sztuk | |
Kostka do pieczenia Kasia | 3 opakowania |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Jajka ubijać z 3 łyżkami gorącej wody, potem powolutku dodawać 30 dag cukru, na koniec dodać przesianą mąkę poznańską z mąką ziemniaczaną i proszkiem. Piec w temp 220 st. |
Krok 2 |
Krem: ubijać na parze 6 jaj z 30 dag cukru. Wystudzić, dodawać powoli do miękkiej Kasi i cały czas mieszać. |
Krok 3 |
Przekładać poszczególne warstwy biszkopta. Na wierzch rozwałkowany lukier plastyczny, można ozdobić po swojemu. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |