Tort na chrzciny

0


Trudne


60 min.


1 os.

Składniki
mąka poznańska20 dekagramów
mąka ziemniaczana10 dekagramów
cukier30 dekagramów
jajko6 sztuk
proszek do pieczenia1 łyżeczka
Krem:
cukier20 dekagramów
jajko6 sztuk
Kostka do pieczenia Kasia3 opakowania
Przygotowanie
Krok 1
Jajka ubijać z 3 łyżkami gorącej wody, potem powolutku dodawać 30 dag cukru, na koniec dodać przesianą mąkę poznańską z mąką ziemniaczaną i proszkiem. Piec w temp 220 st.
Krok 2
Krem: ubijać na parze 6 jaj z 30 dag cukru. Wystudzić, dodawać powoli do miękkiej Kasi i cały czas mieszać.
Krok 3
Przekładać poszczególne warstwy biszkopta. Na wierzch rozwałkowany lukier plastyczny, można ozdobić po swojemu.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl