Tort na chrzciny
  • 60 minut
  • Trudne

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • 220 °C

Składniki:

  • mąka poznańska - 20 dekagramów
  • mąka ziemniaczana - 10 dekagramów
  • cukier - 30 dekagramów
  • jajko - 6 sztuk
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • krem
  • cukier - 20 dekagramów
  • jajko - 6 sztuk
  • Kostka do pieczenia Kasia - 3 opakowania

Sposób przygotowania:

  1. Jajka ubijać z 3 łyżkami gorącej wody, potem powolutku dodawać 30 dag cukru, na koniec dodać przesianą mąkę poznańską z mąką ziemniaczaną i proszkiem. Piec w temp 220 st.
  2. Krem: ubijać na parze 6 jaj z 30 dag cukru. Wystudzić, dodawać powoli do miękkiej Kasi i cały czas mieszać.
  3. Przekładać poszczególne warstwy biszkopta. Na wierzch rozwałkowany lukier plastyczny, można ozdobić po swojemu.