| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| BISZKOPT: Oddzielić żółtka od białek. |
| Krok 2 |
| Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, a następnie stopniowo żółtka. |
| Krok 3 |
| Do masy w dwóch porcjach dodać przesiane mąki wraz z proszkiem. Bardzo delikatnie wymieszać, najlepiej ręką. |
| Krok 4 |
| Przełożyć do dobrze wysmarowanej torownicy o średnicy około 22 cm. |
| Krok 5 |
| Biszkopt wychodzi dosyć wysoki (4 krążki) więc można użyć odrobinę większej blachy. |
| Krok 6 |
| Piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni (im niższy biszkopt, tym krótszy czas pieczenia). |
| Krok 7 |
| MASA: Żelatynę namoczyć w 1/4 szklanki zimnej wody. |
| Krok 8 |
| Gdy napęcznieje, podgrzać na gazie i rozpuścić. |
| Krok 9 |
| Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder i powoli wlewać przestudzoną żelatynę cały czas ubijając. Gotowe. |
| Krok 10 |
| Biszkopt pokroić na części, każdy krążek nasączyć przed nałożeniem masy. |
| Krok 11 |
| Należy pamiętać o pozostawieniu masy do wykończenia brzegów i dekoracji. |
| Krok 12 |
| Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Udekorować. |