Tort naleśnikowy z żółtym serem

28


Średnie


60 min.


6 os.

Składniki
mąka20 dekagramów
cebula3 sztuki
jajko2 sztuki
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr1 sztuka
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
mleko3 szklanki
pieczarki70 dekagramów
starty żółty ser7 dekagramów
masło1 łyżka
Ciasto:
mąka20 dekagramów
jajka2 sztuki
mleko3 szklanki
woda1 szklanka
olej4 łyżki
sól1 szczypta
cukier1 szczypta
olej2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Połącz składniki ciasta i usmaż cienkie naleśniki.
Krok 2
Pokrój drobno cebulę. Usmaż ją na oleju. Pokrój pieczarki w plasterki, dodaj do cebuli, podsmaż chwilę.
Krok 3
Wlej szklankę wody, dodaj kostkę Knorr i całość duś, aż płyn odparuje, a farsz grzybowy zgęstnieje.
Krok 4
Włącz piekarnik na 180 stopni. Dodaj do farszu ser i wymieszaj.
Krok 5
Natłuść tortownicę masłem, następnie układaj na przemian naleśniki i nadzienie. Zapiekaj 20 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl