|
Składniki | ||
mąka | 20 dekagramów | |
cebula | 3 sztuki | |
jajko | 2 sztuki | |
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr | 1 sztuka | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
mleko | 3 szklanki | |
pieczarki | 70 dekagramów | |
starty żółty ser | 7 dekagramów | |
masło | 1 łyżka | |
Ciasto: | ||
mąka | 20 dekagramów | |
jajka | 2 sztuki | |
mleko | 3 szklanki | |
woda | 1 szklanka | |
olej | 4 łyżki | |
sól | 1 szczypta | |
cukier | 1 szczypta | |
olej | 2 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Połącz składniki ciasta i usmaż cienkie naleśniki. |
Krok 2 |
Pokrój drobno cebulę. Usmaż ją na oleju. Pokrój pieczarki w plasterki, dodaj do cebuli, podsmaż chwilę. |
Krok 3 |
Wlej szklankę wody, dodaj kostkę Knorr i całość duś, aż płyn odparuje, a farsz grzybowy zgęstnieje. |
Krok 4 |
Włącz piekarnik na 180 stopni. Dodaj do farszu ser i wymieszaj. |
Krok 5 |
Natłuść tortownicę masłem, następnie układaj na przemian naleśniki i nadzienie. Zapiekaj 20 minut. |
Autor: przepisy.pl |