| |||||||||
| Składniki | ||
| mąka | 20 dekagramów | |
| cebula | 3 sztuki | |
| jajko | 2 sztuki | |
| Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr | 1 sztuka | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
| mleko | 3 szklanki | |
| pieczarki | 70 dekagramów | |
| starty żółty ser | 7 dekagramów | |
| masło | 1 łyżka | |
| Ciasto: | ||
| mąka | 20 dekagramów | |
| jajka | 2 sztuki | |
| mleko | 3 szklanki | |
| woda | 1 szklanka | |
| olej | 4 łyżki | |
| sól | 1 szczypta | |
| cukier | 1 szczypta | |
| olej | 2 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Połącz składniki ciasta i usmaż cienkie naleśniki. |
| Krok 2 |
| Pokrój drobno cebulę. Usmaż ją na oleju. Pokrój pieczarki w plasterki, dodaj do cebuli, podsmaż chwilę. |
| Krok 3 |
| Wlej szklankę wody, dodaj kostkę Knorr i całość duś, aż płyn odparuje, a farsz grzybowy zgęstnieje. |
| Krok 4 |
| Włącz piekarnik na 180 stopni. Dodaj do farszu ser i wymieszaj. |
| Krok 5 |
| Natłuść tortownicę masłem, następnie układaj na przemian naleśniki i nadzienie. Zapiekaj 20 minut. |
| Autor: przepisy.pl |