| |||||||||
| Składniki | ||
| Ciasto: | ||
| jajko | 4 sztuki | |
| cukier | 25 dekagramów | |
| cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
| zimna woda | 6 łyżek | |
| orzechy włoskie | 10 dekagramów | |
| mąka krupczatka | 15 dekagramów | |
| proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
| bułka tarta | 1 opakowanie | |
| Krem: | ||
| mleko | 250 mililitrów | |
| budyń orzechowy | 1 opakowanie | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 15 dekagramów | |
| cukier puder | 10 dekagramów | |
| posiekane orzechy | 10 dekagramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Żółtka utrzyj z cukrem z cukrem waniliowym. W trakcie dodawaj wodę i zmielone orzechy. |
| Krok 2 |
| Na koniec wsyp mąkę z proszkiem i dodaj pianę z białek. |
| Krok 3 |
| Wyłóż do natłuszczonej formy o średnicy około 22 cm. Piecz 45 minut w 160*C. |
| Krok 4 |
| Wystudzone ciasto wyjmij z formy i przekrój na 2 placki. |
| Krok 5 |
| Ugotuj budyń na mleku, wystudź. Utrzyj Kasię z cukrem i budyniem na krem. |
| Krok 6 |
| Przełóż nim placki i posmaruj tort. Obsyp orzechami i udekoruj kremem. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |