|
Składniki | ||
Ciasto: | ||
jajko | 4 sztuki | |
cukier | 25 dekagramów | |
cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
zimna woda | 6 łyżek | |
orzechy włoskie | 10 dekagramów | |
mąka krupczatka | 15 dekagramów | |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
bułka tarta | 1 opakowanie | |
Krem: | ||
mleko | 250 mililitrów | |
budyń orzechowy | 1 opakowanie | |
Kostka do pieczenia Kasia | 15 dekagramów | |
cukier puder | 10 dekagramów | |
posiekane orzechy | 10 dekagramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Żółtka utrzyj z cukrem z cukrem waniliowym. W trakcie dodawaj wodę i zmielone orzechy. |
Krok 2 |
Na koniec wsyp mąkę z proszkiem i dodaj pianę z białek. |
Krok 3 |
Wyłóż do natłuszczonej formy o średnicy około 22 cm. Piecz 45 minut w 160*C. |
Krok 4 |
Wystudzone ciasto wyjmij z formy i przekrój na 2 placki. |
Krok 5 |
Ugotuj budyń na mleku, wystudź. Utrzyj Kasię z cukrem i budyniem na krem. |
Krok 6 |
Przełóż nim placki i posmaruj tort. Obsyp orzechami i udekoruj kremem. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |