Tort orzechowy

6


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
jajko4 sztuki
cukier25 dekagramów
cukier waniliowy1 opakowanie
zimna woda6 łyżek
orzechy włoskie10 dekagramów
mąka krupczatka15 dekagramów
proszek do pieczenia2 łyżeczki
bułka tarta1 opakowanie
Krem:
mleko250 mililitrów
budyń orzechowy1 opakowanie
Kostka do pieczenia Kasia15 dekagramów
cukier puder10 dekagramów
posiekane orzechy10 dekagramów
Przygotowanie
Krok 1
Żółtka utrzyj z cukrem z cukrem waniliowym. W trakcie dodawaj wodę i zmielone orzechy.
Krok 2
Na koniec wsyp mąkę z proszkiem i dodaj pianę z białek.
Krok 3
Wyłóż do natłuszczonej formy o średnicy około 22 cm. Piecz 45 minut w 160*C.
Krok 4
Wystudzone ciasto wyjmij z formy i przekrój na 2 placki.
Krok 5
Ugotuj budyń na mleku, wystudź. Utrzyj Kasię z cukrem i budyniem na krem.
Krok 6
Przełóż nim placki i posmaruj tort. Obsyp orzechami i udekoruj kremem.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl