Przygotowanie |
Krok 1 |
Żółtka z cukrem ubić na parze, dodać śmietankę, zdjąć z ognia ciągle ubijając. |
Krok 2 |
Połączyć z pianą z białek, masę delikatnie wymieszać z orzechami, dodać skórkę pomarańczową, bułkę tartą i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać. |
Krok 3 |
Przełożyć do tortownicy o średnicy 20 cm. |
Krok 4 |
Piec 50 min. w temp. 180 stopni. |
Krok 5 |
Wystudzone ciasto przekroić na trzy placki. |
Krok 6 |
Jeden posmarować dżemem, drugi kremem ukręconym z Kasi, żółtek, cukru, czekolady roztopionej z łyżką Kasi i odrobiną śmietanki i wódki. |
Krok 7 |
Przykryć trzecim plackiem. |