Tort Osiemnastkowy

2


Średnie


60 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
mąka1 szklanka
cukier1 szklanka
jajko6 sztuk
proszek do pieczenia2 łyżeczki
Krem:
budyń1 opakowanie
mąka2 łyżki
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
cukier puder3 łyżki
jajka3 sztuki
cukier1.5 łyżek
Dodatki:
owoce 1 opakowanie
dowolny dżem1 słoik
galaretka1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Pieczemy biszkopt: Ubić białka, dodać cukier, żółtka, łyżką wymieszać ciasto z mąką i proszkiem.
Krok 2
Piec ok. 35 min. Po wystygnięciu podzielić na 3 części.
Krok 3
Krem: budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu z 2 łyżkami mąki, ostudzić, Kasię utrzeć z cukrem pudrem i połączyć z budyniem, jajka ubić na parze (!) z cukrem kryształem, przestudzić i dodać do kremu, wymieszać.
Krok 4
Jedną część posmarować dżemem, na druga wylać galaretkę, a wierzch i boki posmarować kremem.
Krok 5
Udekorować tak jak na zdjęciu lub dowolnie. Smacznego
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl