Przygotowanie |
Krok 1 |
CIASTO I: Białka ubić z cukrem, dodać pozostałe składniki i upiec placek (ok. 20 minut w 180 C) |
Krok 2 |
CIASTO II: Przygotować ciasto na biszkopt. Podzielić na 2 części i upiec (ok. 15 minut w 180 C). |
Krok 3 |
MASA Ugotować budyń. 1,5 kostki Kasi utrzeć, dodawać budyń i spirytus. |
Krok 4 |
Podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao. |
Krok 5 |
KULKI: Mleko zagotować z cukrem i dodać mąkę wymieszaną z kokosem, ugotować, po ostygnięciu robić kulki wielkości wiśni (wychodzi około 50 sztuk). |
Krok 6 |
Placki nasączyć. |
Krok 7 |
SKŁADANIE Ciasto ciemne - masa jasna - ciasto orzechowe – połowa masy ciemnej – ułożyć kulki – masa ciemna – ciasto ciemne |