| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Białka ubić na sztywną pianę z solą. Do żółtek dodać obie mąki wymieszane z proszkiem i pianę. Wymieszać i wylać na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą tortownicę o średnicy 28cm. |
| Krok 2 |
| Piec 20 minut w 180*C. |
| Krok 3 |
| Po wystudzeniu przekroić na 2 blaty. |
| Krok 4 |
| Galaretki rozpuścić w 2,5 szklanki wrzątku i odstawić, aby lekko stężała. Gdy już zacznie tężeć, na dolny placek wysypać porzeczki (obrane z gałązek i umyte) i zalać je galaretką. Wstawić do lodówki na kilkanaście minut. |
| Krok 5 |
| Żelatynę rozpuścić w pół szklanki wrzątku i ostudzić. |
| Krok 6 |
| Serki homogenizowane wymieszać z żelatyną. |
| Krok 7 |
| Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i połączyć z serkami. |
| Krok 8 |
| Krem wylać na porzeczki i przykryć drugim blatem biszkoptu, lekko dociskając. Schłodzić ok. 2 godz. |
| Krok 9 |
| Przed podaniem posypać cukrem pudrem i udekorować gałązkami porzeczek. |