Tort prezydencki

0


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
jajko8 sztuk
mąka2 szklanki
cukier1.5 szklanek
olej4 łyżki
proszek do pieczenia2 łyżeczki
Krem:
mleko2 szklanki
cukier0.75 szklanek
mąka ziemniaczana2 łyżki
mąka pszenna2 łyżki
Kostka do pieczenia Kasia2 sztuki
kakao3 łyżki
gorzka czekolada1 opakowanie
brzoskwinie0.5 kilogramów
sok z cytryny1 unit
Przygotowanie
Krok 1
Upiec biszkopt (duża blacha lub tortownica).
Krok 2
Ostudzić i przekroić na 3 części, nasączyć wodą z cytryną i cukrem.
Krok 3
Krem: Z mleka, cukru oraz mąki pszennej i ziemniaczanej ugotować budyń. Ostudzić i połączyć z Kasią.
Krok 4
Podzielić na 2 części. I krem: dodać potartą czekoladę i kakao.
Krok 5
II krem: brzoskwinie obrać, podzielić na cząstki i krótko obgotować w słodzonej wodzie. Ostudzić i drobno posiekać.
Krok 6
Dodać sok z cytryny do smaku.
Krok 7
Biszkopt przełożyć przygotowanymi kremami i dowolnie udekorować.
Krok 8
Najlepiej przygotować 1 - 2 dni przed podaniem.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl