Tort Rocher
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 30 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 150 gramów
  • cukier - 150 gramów
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • jajko - 4 sztuki
  • orzechy laskowe mielone - 200 gramów
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • kulki Ferrero Rocher - 24 sztuki
  • Śmietana 30% - 500 mililitrów
  • śmietan-fix - 2 opakowania
  • Śmietana 30% - 250 mililitrów
  • śmietan-fix - 1 opakowanie
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • polewa czekoladowa - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Kasię utrzeć, dodać cukier, cukier waniliowy, utrzeć. Dodawać po jednym jajku i ucierać, dodać orzechy z proszkiem do pieczenia.
  2. Wyrobić ciasto, wylać do okrągłej formy, piec w temp. 180 st. 30 min.
  3. Po upieczeniu ciasto wystudzić.
  4. 16 Rocher rozgnieść, śmietanę ubić ze wzmacniaczem, dodać Rocher, wymieszać.
  5. Masę wyłożyć na zimny spód ciasta i schłodzić. Śmietanę do dekoracji ubić ze wzmacniaczem i cukrem waniliowym, przełożyć do szprycy i zrobić różyczki.
  6. Resztę Rocher przeciąć na połówki i udekorować ciasto.