Przygotowanie |
Krok 1 |
Galaretki rozpuścić w połowie wody, a następnie wlać do formy w kształcie pierścienia. |
Krok 2 |
Do galaretki dodaj umyte i obrane owoce. |
Krok 3 |
Całość wstaw do lodówki, aby galaretka stężała. |
Krok 4 |
Żelatynę zalej w rondelku 1/4 szklanki zimnej wody, odstaw na 5 minut. |
Krok 5 |
Jajka włóż na 20 sekund do wrzątku, a następnie rozbij i utrzyj mikserem z cukrem. |
Krok 6 |
Dodaj zmielony ser i miękką Kasię. |
Krok 7 |
Wszystko wymieszaj mikserem. |
Krok 8 |
Żelatynę lekko podgrzej, aby się rozpuściła. |
Krok 9 |
Włóż do niej 2 łyżki masy serowej, wymieszaj, a następnie dodaj do reszty masy serowej. |
Krok 10 |
Całość przełóż do formy na stężałą galaretkę. |
Krok 11 |
Odstaw ponownie do lodówki na około 60 minut. |
Krok 12 |
Przed podaniem formę zanurz na 5 sekund w ciepłej wodzie, potem przykryj dużym talerzem i odwróć do góry dnem. |