Tort sernikowy na zimno

45


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
ser twarogowy0.5 kilogramów
jajko2 sztuki
cukier120 gramów
żelatyna10 gramów
galaretka2 opakowania
owoce sezonowe300 gramów
Kostka do pieczenia Kasia125 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Galaretki rozpuścić w połowie wody, a następnie wlać do formy w kształcie pierścienia.
Krok 2
Do galaretki dodaj umyte i obrane owoce.
Krok 3
Całość wstaw do lodówki, aby galaretka stężała.
Krok 4
Żelatynę zalej w rondelku 1/4 szklanki zimnej wody, odstaw na 5 minut.
Krok 5
Jajka włóż na 20 sekund do wrzątku, a następnie rozbij i utrzyj mikserem z cukrem.
Krok 6
Dodaj zmielony ser i miękką Kasię.
Krok 7
Wszystko wymieszaj mikserem.
Krok 8
Żelatynę lekko podgrzej, aby się rozpuściła.
Krok 9
Włóż do niej 2 łyżki masy serowej, wymieszaj, a następnie dodaj do reszty masy serowej.
Krok 10
Całość przełóż do formy na stężałą galaretkę.
Krok 11
Odstaw ponownie do lodówki na około 60 minut.
Krok 12
Przed podaniem formę zanurz na 5 sekund w ciepłej wodzie, potem przykryj dużym talerzem i odwróć do góry dnem.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl