| |||||||||
| Składniki | ||
| Biszkopt: | ||
| jajko | 7 sztuk | |
| mąka tortowa | 1 szklanka | |
| mąka ziemniaczana | 0.5 szklanek | |
| cukier | 1 szklanka | |
| proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
| Krem: | ||
| krem śmietankowy | 1 opakowanie | |
| krem czekoladowy | 1 opakowanie | |
| Dodatki: | ||
| ozdoby cukrowe | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Wsypujemy cukier i dalej ubijamy. Dodajemy kolejno żółtka. Na koniec wsypujemy obie mąki (przesiane) z proszkiem do pieczenia. Ciasto pieczemy w temp.p. 160 - 170*C około 40 minut. |
| Krok 2 |
| Po ostudzeniu biszkopt przekroić na 3 placki i przekładać kremem. |
| Krok 3 |
| Krem przygotować według przepisu na opakowaniu. Ja zmniejszam ilość mleka, żeby krem miał gęstszą konsystencję. Torcik ozdobić według własnego gustu. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |