Tort śmietankowo-czekoladowy

4


Łatwe


0 min.


1 os.

Składniki
Biszkopt:
jajko7 sztuk
mąka tortowa1 szklanka
mąka ziemniaczana0.5 szklanek
cukier1 szklanka
proszek do pieczenia2 łyżeczki
Krem:
krem śmietankowy1 opakowanie
krem czekoladowy1 opakowanie
Dodatki:
ozdoby cukrowe1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Wsypujemy cukier i dalej ubijamy. Dodajemy kolejno żółtka. Na koniec wsypujemy obie mąki (przesiane) z proszkiem do pieczenia. Ciasto pieczemy w temp.p. 160 - 170*C około 40 minut.
Krok 2
Po ostudzeniu biszkopt przekroić na 3 placki i przekładać kremem.
Krok 3
Krem przygotować według przepisu na opakowaniu. Ja zmniejszam ilość mleka, żeby krem miał gęstszą konsystencję. Torcik ozdobić według własnego gustu.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl