|
Składniki | ||
Biszkopt: | ||
jajko | 7 sztuk | |
mąka tortowa | 1 szklanka | |
mąka ziemniaczana | 0.5 szklanek | |
cukier | 1 szklanka | |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
Krem: | ||
krem śmietankowy | 1 opakowanie | |
krem czekoladowy | 1 opakowanie | |
Dodatki: | ||
ozdoby cukrowe | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Wsypujemy cukier i dalej ubijamy. Dodajemy kolejno żółtka. Na koniec wsypujemy obie mąki (przesiane) z proszkiem do pieczenia. Ciasto pieczemy w temp.p. 160 - 170*C około 40 minut. |
Krok 2 |
Po ostudzeniu biszkopt przekroić na 3 placki i przekładać kremem. |
Krok 3 |
Krem przygotować według przepisu na opakowaniu. Ja zmniejszam ilość mleka, żeby krem miał gęstszą konsystencję. Torcik ozdobić według własnego gustu. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |