Przygotowanie |
Krok 1 |
BISZKOPT: Białka oddzielić od żółtek. |
Krok 2 |
Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę pod koniec ubijania dodać cukier i cukier waniliowy, całość zmiksować na sztywną pianę. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko i stopniowo dodawać do ubitej piany, całość zmiksować ok 8 min. Biszkopt przelać do wysmarowanej tłuszczem formy i obsypanej maka wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 st, C na 30 min. |
Krok 3 |
PO UPIECZENIU I OSTYGNIĘCIU BISZKOPT PRZEKROIĆ NA 3 CZĘŚCI. |
Krok 4 |
Z podanych składników ubić bita śmietanę! |
Krok 5 |
Pierwszą część biszkoptu nasączyć, posmarować bitą śmietaną, przykryć drugą częścią biszkoptu, nasączyć i posmarować bitą śmietaną, na to poukładać dowolne owoce i przykryć ostatnią częścią biszkoptu, nasączyć i całość posmarować bitą śmietaną i udekorować!!! |