Przygotowanie |
Krok 1 |
BISZKOPT: białka oddzielić od żółtek, do białek dodać szczyptę soli i ubijać podczas ubijania dodawać cukier i cukier waniliowy, ubijać na puszyste masę. Następnie dodawać po jednym żółtku - całość ubijać 10 min. Mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na wysmarowana tortownice i obsypana mąką. |
Krok 2 |
Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 30 min. w 180 st. C. |
Krok 3 |
Wszystkie składniki na bitą śmietanę połączyć ze sobą i miksować 5 min. |
Krok 4 |
Biszkopt nasączyć, posmarować cienko dżemem i sama bitą śmietana, przykryć drugim biszkoptem, nasączyć i posmarować bitą śmietaną wymieszana z owocami i przykryć ostatnim biszkoptem, nasączyć i posmarować bitą śmietaną boki i górę tortu i udekorować. |
Krok 5 |
Różyczki robimy z brzoskwiń: owoce kroimy w cieniutkie paseczki i każdy paseczek owijamy dookoła każdego innego paseczka i tak powstaje różyczka. |