Przygotowanie |
Krok 1 |
Tortownicę o śr. 26 cm natłuścić i posypać bułką. |
Krok 2 |
Mąkę, cukier i kaszę mannę wymieszać dokładnie. |
Krok 3 |
Sypką masę podziel na 3 części. |
Krok 4 |
Jabłka obierz i zetrzyj na tarce. |
Krok 5 |
Do tortownicy wsyp 1/3 sypkiej masy, przykryj warstwą jabłek, wsyp kolejną warstwę i przykryj jabłkami i posyp ostatnią częścią sypkiej masy. |
Krok 6 |
Na wierzchu powinna być warstwa sypka równomiernie rozprowadzona (to bardzo ważne). |
Krok 7 |
Na ostatnią warstwę rozłóż cienko pokrojone wiórki Kasi (mocno schłodzoną Kasię zetrzyj na tarce). |
Krok 8 |
Piec w temp. 180 stopni. |
Krok 9 |
Po upieczeniu wierzch można udekorować bitą śmietaną. Świetnie smakuje na ciepło z lodami waniliowymi. |