| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mąkę, Kasię, cukier, sól, żółtko i mleko zagnieć na gładkie ciasto. Uformuj kulę, zawiń w folię i na 30 minut włóż do lodówki. |
| Krok 2 |
| Ciasto rozwałkuj i wylep nim spód tortownicy o średnicy 24 cm. Równo okrój brzegi. |
| Krok 3 |
| Piecz około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200-220 stopni C. Ostudzić. |
| Krok 4 |
| Żelatynę rozpuść w szklance gorącej wody, odstaw do ostygnięcia. |
| Krok 5 |
| Twarożek utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami. |
| Krok 6 |
| Dodawaj po łyżce przestudzonej żelatyny, rodzynki, skórkę pomarańczową, a na końcu ubite na sztywno białka. Dokładnie wymieszaj. |
| Krok 7 |
| Masę twarogową przelej do tortownicy na upieczony spód, wyrównaj i od razu wstaw do lodówki do stężenia. Przyrządź galaretkę. |
| Krok 8 |
| Na torcie ułóż owoce i zalej gęstniejącą galaretką. Ponownie wstaw do lodówki. |