Przygotowanie |
Krok 1 |
Mąkę, Kasię, cukier, sól, żółtko i mleko zagnieć na gładkie ciasto. Uformuj kulę, zawiń w folię i na 30 minut włóż do lodówki. |
Krok 2 |
Ciasto rozwałkuj i wylep nim spód tortownicy o średnicy 24 cm. Równo okrój brzegi. |
Krok 3 |
Piecz około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200-220 stopni C. Ostudzić. |
Krok 4 |
Żelatynę rozpuść w szklance gorącej wody, odstaw do ostygnięcia. |
Krok 5 |
Twarożek utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami. |
Krok 6 |
Dodawaj po łyżce przestudzonej żelatyny, rodzynki, skórkę pomarańczową, a na końcu ubite na sztywno białka. Dokładnie wymieszaj. |
Krok 7 |
Masę twarogową przelej do tortownicy na upieczony spód, wyrównaj i od razu wstaw do lodówki do stężenia. Przyrządź galaretkę. |
Krok 8 |
Na torcie ułóż owoce i zalej gęstniejącą galaretką. Ponownie wstaw do lodówki. |