Tort urodzinowy
  • 60 minut
  • Średnie

Wskazówki pieczenia:

  • 35 minut
  • 180 stopni °C

Składniki:

    biszkopt
  • jajko - 12 sztuk
  • mąka - 12 łyżek
  • cukier - 12 łyżek
  • olej - 12 łyżek
  • proszek do pieczenia - 2 łyżki
  • masa budyniowa
  • budyń waniliowy - 2 opakowania
  • mleko - 4 szklanki
  • cukier - 5 łyżek
  • Kostka do pieczenia Kasia - 2 sztuki
  • aromat - 1 opakowanie
  • masa orzechowa
  • mielone orzechy. - 1 szklanka
  • mleko - 1 szklanka
  • cukier puder - 3 łyżki
  • dekoracja
  • bita śmietana - 1 sztuka
  • cukrowe perełki - 1 opakowanie
  • figurki cukrowe - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. 4 Biszkopty: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, olej i żółtka, mąkę wymieszać z proszkiem dodać do ciasta i wymieszać. Ciasto biszkoptowe podzielić na 4 równe części i rozlać do 4 blaszek. Upiec.
  2. Masa budyniowa: budyń ugotować według przepisu na opakowaniu, po wystudzeniu utrzeć z margaryną na masę.
  3. Masa orzechowa: Orzechy sparzyć mlekiem, ostudzić. Utrzeć margarynę z cukrem pudrem i dodawać orzechy ucierając.
  4. Biszkopty nasączyć i przełożyć biszkopt połowa masy budyniowej biszkopt masa orzechowa biszkopt reszta masy budyniowej biszkopt
  5. Dowolnie dekorujemy SMACZNEGO.