Tort urodzinowy

0


Średnie


60 min.


1 os.

Składniki
Biszkopt:
jajko12 sztuk
mąka12 łyżek
cukier12 łyżek
olej12 łyżek
proszek do pieczenia2 łyżki
Masa budyniowa:
budyń waniliowy2 opakowania
mleko4 szklanki
cukier5 łyżek
Kostka do pieczenia Kasia2 sztuki
aromat1 opakowanie
Masa orzechowa:
mielone orzechy.1 szklanka
mleko1 szklanka
cukier puder3 łyżki
Dekoracja:
bita śmietana1 sztuka
cukrowe perełki1 opakowanie
figurki cukrowe1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
4 Biszkopty: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, olej i żółtka, mąkę wymieszać z proszkiem dodać do ciasta i wymieszać. Ciasto biszkoptowe podzielić na 4 równe części i rozlać do 4 blaszek. Upiec.
Krok 2
Masa budyniowa: budyń ugotować według przepisu na opakowaniu, po wystudzeniu utrzeć z margaryną na masę.
Krok 3
Masa orzechowa: Orzechy sparzyć mlekiem, ostudzić. Utrzeć margarynę z cukrem pudrem i dodawać orzechy ucierając.
Krok 4
Biszkopty nasączyć i przełożyć biszkopt połowa masy budyniowej biszkopt masa orzechowa biszkopt reszta masy budyniowej biszkopt
Krok 5
Dowolnie dekorujemy SMACZNEGO.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl