| |||||||||
| Składniki | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 100 gramów | |
| jajka | 5 sztuk | |
| mąka tortowa | 0.75 szklanek | |
| mąka ziemniaczana | 0.25 szklanek | |
| cukier | 0.5 szklanek | |
| krem do tortów | 1 opakowanie | |
| mleko | 300 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Dodać cukier, ciągle ubijając dodawać kolejno żółtka, na końcu obie mąki. |
| Krok 2 |
| Wylać do tortownicy o średnicy 20 cm (boków tortownicy niczym nie wysypywać bo inaczej ciasto opadnie). |
| Krok 3 |
| Piec ok. 35-40 minut w temperaturze 180 stopni. |
| Krok 4 |
| Ciasto wystudzić, wyciąć z formy, przeciąć na 2-3 blaty. |
| Krok 5 |
| Krem w proszku ubić z mlekiem, następnie dodać Kasię. |
| Krok 6 |
| Blaty ciasta przełożyć kremem, udekorować. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |