|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 100 gramów | |
jajka | 5 sztuk | |
mąka tortowa | 0.75 szklanek | |
mąka ziemniaczana | 0.25 szklanek | |
cukier | 0.5 szklanek | |
krem do tortów | 1 opakowanie | |
mleko | 300 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Dodać cukier, ciągle ubijając dodawać kolejno żółtka, na końcu obie mąki. |
Krok 2 |
Wylać do tortownicy o średnicy 20 cm (boków tortownicy niczym nie wysypywać bo inaczej ciasto opadnie). |
Krok 3 |
Piec ok. 35-40 minut w temperaturze 180 stopni. |
Krok 4 |
Ciasto wystudzić, wyciąć z formy, przeciąć na 2-3 blaty. |
Krok 5 |
Krem w proszku ubić z mlekiem, następnie dodać Kasię. |
Krok 6 |
Blaty ciasta przełożyć kremem, udekorować. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |