Tort urodzinowy

2


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia100 gramów
jajka5 sztuk
mąka tortowa0.75 szklanek
mąka ziemniaczana0.25 szklanek
cukier0.5 szklanek
krem do tortów1 opakowanie
mleko300 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Dodać cukier, ciągle ubijając dodawać kolejno żółtka, na końcu obie mąki.
Krok 2
Wylać do tortownicy o średnicy 20 cm (boków tortownicy niczym nie wysypywać bo inaczej ciasto opadnie).
Krok 3
Piec ok. 35-40 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 4
Ciasto wystudzić, wyciąć z formy, przeciąć na 2-3 blaty.
Krok 5
Krem w proszku ubić z mlekiem, następnie dodać Kasię.
Krok 6
Blaty ciasta przełożyć kremem, udekorować.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl